Beanie met Reliëf stokjes





Benodigdheden:
Haaknaald 8
Eurobol van de Wibra (acryl)


Informatie voor het haken:

Vervang het eerste stokje (stk) aan het begin van elke toer door 2 lossen (l). Eindig de toer met 1
halve (hv) in de 2e losse (l) van het begin van de toer.

Reliëfstokje voor:
Sla de draad om de haaknaald en steek je haaknaald naast het stokje van de vorige toer van voor
naar achteren in je haakwerk. Vervolgens ga je om het stokje heen en ga je met je haaknaald van
achteren naar voren aan de andere kant van het stokje. Het stokje komt nu iets naar voren. Je haakt nu het stokje zoals je dat normaal gesproken ook zou doen.

Reliefstokje achter: 


Sla de draad om de haaknaald en steek je haaknaald naast het stokje van de vorige toer van achteren naar voren in je haakwerk. Vervolgens ga je om het stokje heen en ga je met je haaknaald van voren naar achteren aan de andere kant van het stokje. Het stokje gaat nu iets naar achteren. Je haakt nu het stokje zoals je dat normaal gesproken ook zou doen.


2 stokjes samen haken: 


Sla de draad om de haaknaald en steek in in de volgende steek. Haal de draad door en sla nogmaals de draad om de haaknaald en haal deze door de eerste twee lussen op de naald.

Sla de draad weer om de haaknaald en steek in in de volgende steek. Haal de draad door en sla weer om en haal de draad door de eerste twee lussen op de haaknaald.
Sla de draad weer om de haaknaald en haal de draad door de laatste drie lussen op de haaknaald.


Muts:


Haak 4 l en vorm een ring met 1 hv

Toer 1
Haak 2 l en haak vervolgens 11 stk in de losse ring. Eindig de toer met 1 hv in de 2 l van het begin van de toer.
Toer 2.
Haak 2 l. Haak 1 reliëfstokje voor. * Haak in de volgende steek 1 stokje en 1 reliëfstokje voor*..
Herhaal van * tot *. Eindig de toer met 1 hv in de 2 l van het begin van de toer.
Toer 3
Haak 2 l. Haak 1 stk en in dezelfde ruimte begin je/haak je het reliëfstokje voor. *Haak 1 stk, haak nog 1 stk en haak in dezelfde ruimte het reliëfstokje voor* Herhaal van * tot *. Eindig de toer met 1 hv in de 2 l van het begin van de toer.
Toer 4
Haak 2 l. Haak 1 stk. Haak nog 1 stk en in dezelfde ruimte haak je reliëfstokje voor. *Haak 3 stk en bij het derde stokje haak je je reliëfstokje voor*. Herhaal van * tot *. Eindig de toer met 1 hv in de 2l van het begin van de toer.
Toer 5
Haak 2 l. Haak 3 stk en haak in het 3de stk ook het reliëfstokje. *Haak 4 stk en haak in het 4de stk ook het reliëf stokje*. Herhaal van * tot *. Eindig de toer met 1 hv in de 2 l van het begin van de toer.
Toer 6
Haak 1 hv. Haak de volgende hv in de ruimte tussen het 2de en 3de stk van de vorige tour. Let op!
Haak in de ruimte tussen de 2 stk en niet in de steek. Haak vervolgens 2 l en 3 stk in dezelfde ruimte tussen het 2de en 3de stk van de vorige toer. Haak dan een reliëfstokje om het reliëfstokje van de vorige toer. *Haak in de ruimte tussen het 2de en 3de stk van de vorige toer 4 stk. Haak een reliëfstokje om het reliëfstokje van de vorige toer* Herhaal van * tot *. Eindig de toer met 1 hv in de 2 l van het begin van de toer.
Toer 7
Haak 1 hv. Haak 1 hv in de ruimte tussen het 2de en 3de stk van de vorige toer. Haak 2 l en 3 stk in dezelfde ruimte tussen het 2de en 3de stk van de vorige toer. Haak dan een reliëfstokje om het
reliëfstokje van de vorige toer. *Haak in de ruimte tussen het 2de en 3de stk van de vorige toer 4 stk.
Haak een reliëfstokje om het reliëfstokje van de vorige toer* Herhaal van * tot *. Eindig de toer met 1 hv in de 2 l van het begin van de toer.
Toer 8 t/m 12
Herhaal toer 7

Boord:


Toer 13

Haak 2 l. *Haak 2 stk en haak vervolgens 2 stk samen*. Herhaal van * tot *. Eindig de toer met 1 hv in de 2 l van het begin van de toer.
Toer 14
Haak 2 l. *Haak 1 Reliëfstokje voor, haak 1 reliëfstokje achter*, haak 1 reliëfstokje voor (let op! haak om de beiden (samengehaakte) stokjes van de vorige toer). Herhaal van * tot *. Eindig de toer met 1 hv in de 2 lo van het begin van de toer.
Toer 15 t/m 19
Herhaal toer 14.

Reacties

  1. Reacties
    1. Dankjewel! Veel plezier met het haken van de beanie! 😃

      Verwijderen
  2. Mijn beany haak ik op 4.5, hij is nog niet zo lang , kan ik na de toer 12 nog wat toeren doorgaan, maak ik hem dan langer, ben beginnend haakster, erg leuk patroon dank u ! Jenny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wil de beany haken met Fenna, hoeveel cm is de omvang in de rondte tot ik de 'muts' ga haken

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben begonnen hoor met de Beanie. Alleen klopt het begin niet. Bij toer 1 staat dat je 2 lossen moet haken en dan 11 stokjes in de ring. Maar in je video maak je 12 stokjes in de ring. Misschien handig om even aan te passen. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Poncho met Colkraag

Honden/poezen Mand Haken